DSpace talpykla

Kavinės ,,Pas Stanley“ desertų asortimento atnaujinimas

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Gudžiūnaitė, Justina
dc.date.accessioned 2020-06-29T10:32:26Z
dc.date.available 2020-06-29T10:32:26Z
dc.date.issued 2020-06-19
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/3087
dc.description The theoretical part analyses literature sources about desserts, lyophilisation, cardboard, plastic and innovative edible packaging. A brief description of the history of dessert production, the stages of lyophilization of products, the significance of the appearance of packaging, their purpose, innovative edible and rapidly degradable packaging and their components. In the technological part of the paper, a study was carried out which found that the colour of the dessert glaze, food chemical dyes can be replaced with lyophilised berry or vegetable powder, the powder of lyophilised beetroot and viburnum berries is selected according to the sensual results obtained. For the commissioning project, the intended production is 97 servings per day, according to the newly created assortment of ten desserts. The main raw materials of the two technology cards are described, these are blackberries, mangoes, pistachios, etc., storage conditions, 10 technology cards with production descriptions, photographs, estimated cost and nutritional-energy value of two desserts, a summary of the raw material required for two days, a dessert technology scheme for pear-red wine sauce with CCP points was designed, along with a detailed description of its technological processes, chemical, biochemical analysis of the production process, and the requirements for ensuring the quality of raw materials, workers and fire safety. The economic part assesses the costs of the menu and the research work, the total amount is EUR 575,83. In the graphical part, a plan of the premises of the café, Pas Stanley is drawn with the layout of the facilities and the traffic flow of workers, raw materials and dirty dishes. en_US
dc.description.abstract Teorinėje dalyje išnagrinėti literatūros šaltiniai apie desertus, liofilizaciją, kartonines, plastikines bei inovatyvias valgomas pakuotes. Trumpai aprašyta desertų gamybos istorija, produktų liofilizacijos etapai, pakuočių atsiradimo reikšmė, jų paskirtis, inovatyvios valgomos bei greitai suyrančios pakuotės ir jų sudedamosios dalys. Technologinėje darbo dalyje atliktas tyrimas, kurio metu nustatyta, jog desertų glazūros spalvai išgauti galima pakeisti maistinius cheminius dažiklius į liofilizuotų uogų ar daržovių miltelius, pagal gautus juslinius rezultatus geriausiais išrinkti liofilizuotų burokėlių ir putino uogų milteliai. Darbas yra užsakomasis, per parą numatoma paruošti 97 porcijas, pagal naujai sukurtą dešimties desertų asortimentą. Aprašytos dviejų technologijos kortelių pagrindinės žaliavos, tai gervuogės, mangai, pistacijos ir kt., jų laikymo sąlygos, sudaryta 10 technologijos kortelių su gamybos aprašymais, nuotraukomis, apskaičiuota dviejų desertų savikaina ir maistinė-energinė vertė, žaliavų kiekio suvestinė dviems dienoms, nubraižyta kriaušių raudono vyno padaže deserto technologinė schema su SVT, detaliai aprašyti jo technologiniai procesai, cheminė, biocheminė gamybos proceso analizė, bei žaliavų kokybės užtikrinimo, darbuotojų ir gaisro saugos reikalavimai. Ekonominėje dalyje įvertinamos valgiaraščio bei tiriamojo darbo išlaidos, bendra suma – 575,83 Eur. Grafinėje dalyje, nubraižytas kavinės ,,Pas Stanley“ patalpų planas su įrenginių išdėstymu bei darbuotojų, žaliavų ir nešvarių indų judėjimo srautais. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject desertas, valgoma pakuotė, liofilizacija, maistiniai dažikliai, technologinis tyrimas en_US
dc.title Kavinės ,,Pas Stanley“ desertų asortimento atnaujinimas en_US
dc.title.alternative Update of the dessert assortment in the Café Pas Stanley en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra