DSpace talpykla

Naujai kuriamo vegetariškų patiekalų restorano „Vega“ gamybinės veiklos organizavimas

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Aliejūnaitė, Ugnė
dc.date.accessioned 2020-06-26T11:43:28Z
dc.date.available 2020-06-26T11:43:28Z
dc.date.issued 2020-06-19
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/3081
dc.description The theoretical part describes the history and characteristics of vegetarian nutrition, analyzes how vegetarian nutrition is beneficial to the human body and what the potential risks are. Describes what nutrients are needed for the normal functioning of the body. The types of catering companies, the distinguishing features of the restaurant are discussed, the process of establishing a new company is described, and the necessary documents are provided. The menu is based on the principles of vegetarian nutrition, the selected dishes are beneficial to the human body with various nutrients. Meal documentation has been prepared. The economic indicator of the company being created was also calculated: costs, sales volumes and profit, which should reach 20672.07 Eur. A sensory study of vegetable steaks was conducted and presented to 5 candidates for evaluation, the results of which showed that spinach steaks are best rated for taste, appearance and smell. These survey results will be used to improve the restaurant menu. The company is guided by GHPT, which will ensure safe and high-quality production of dishes. Workers are guaranteed the safety of human work, which will reduce the risk of health problems. The company has created a safe and harmless working environment: safely located premises and equipment (according to fire requirements and taking into account the risk of cross-contamination), measures for fire safety, first aid measures, staff are instructed on fire safety, first aid. en_US
dc.description.abstract Teorinėje dalyje aprašoma vegetarinės mitybos istorija ir ypatybės, analizuojama, kuo vegetarinė mityba yra naudinga žmogaus organizmui ir kokia galima rizika. Aprašoma, kokių maistinių medžagų reikia normaliai organizmo veiklai. Aptariami maitinimo įmonių tipai, restorano skiriamieji bruožai, aprašomas naujos įmonės steigimo procesas, reikalingi dokumentai. Sudarytas valgiaraštis remiantis vegetarinės mitybos principais, parinkti patiekalai naudingi žmogaus organizmui įvairiomis maistinėmis medžiagomis. Sudaryta patiekalų dokumentacija. Taip pat apskaičiuoti kuriamos įmonės ekonominiai rodiklia: išlaidos, pardavimų apimtys ir gaunamas pelnas, kuris turėtų siekti 20672,07 Eur. Atliktas juslinis daržovių kepsnelių tyrimas ir pateiktas 5 kandidatams vertinimui, kurio rezultatai parodė, kad špinatų kepsneliai yra geriausiai įvertinti skoniu, išvaizda ir kvapu. Šie tyrimo reziltatai bus panaudojami restorano valgiaraščio tobulinime. Įmonė vadovaujasi GHPT, kurios užtikrins saugią ir kokybišką patiekalų gamybą. Darbuotojams užtikrinama žmogaus darbo sauga, kuri leis sumažinti sveikatos sutrikdymų riziką. Įmonėje sukurta saugi ir nekenksmiga darbo aplinka: saugiai išdėstytos patalpos ir įranga (pagal priešgaisrinius reikalavimus ir atsižvelgiant į kryžminės taršos riziką), numatytos priemonės priešgaisrinei saugai, pirmos pagalbos priemonės, darbuotojai instruktuojami dėl gaisrinės saugos, pirmosios pagalbos suteikimo. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject vegetariškas valgiaraštis, restorano projektavimas, technologinės kortelės, maisto sauga en_US
dc.title Naujai kuriamo vegetariškų patiekalų restorano „Vega“ gamybinės veiklos organizavimas en_US
dc.title.alternative Organization of Production Activities of the Newly Created Vegetarian Restaurant Vega en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra