DSpace talpykla

Restorano McDonald‘s meniu papildymas

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Svetickaitė, Gintarė
dc.date.accessioned 2020-06-26T11:41:02Z
dc.date.available 2020-06-26T11:41:02Z
dc.date.issued 2020-06-19
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/3080
dc.description The theoretical part discusses the benefits of fruits and vegetables for human organism. Vegetables are an excellent source of vitamins, organic acids, dietary fiber, carbohydrates, minerals. A fruit like avocado prolongs life. Meat substitutes that taste similar to meat are also discussed. This is a great alternative for people who for some reason do not eat meat. In the technological part, new recipes were developed to update the menu. Efforts have been made to add ingredients to the menu that McDonalds fast food restaurant does not have yet. Meat was also replaced with various vegetables. The cost and nutritional value of the two dishes were calculated. In addition, the paper describes the food safety and quality management system, which is based on the rules of Good Hygiene Practice.In the economic part, the cost of the final work was calculated at EUR 753.57.Annual profit of the restaurant 316914.2Eur. en_US
dc.description.abstract Teorinėje dalyje aptariama vaisių ir daržovių nauda organizmui. Daržovės tai vitaminų, organinių rūgščių, maistinių skaidulų, angliavandenių, mineralinių medžiagų šaltinis. Toks vaisius kaip avokadas prailgina gyvenimo trukmę. Taip pat aptariami mėsos pakaitalai, kurie skoniu panašūs į mėsą. Tai puiki alternatyva, žmonėms, kurie dėl tam tikrų priežąsčių nevalgo mėsos. Technologinėje dalyje, buvo kuriamos naujos receptūros, valgiaraščio atnaujinimui. Sudarant valgiaraštį buvo stengtasi įtraukti tokius ingredientus, kokių greito maisto restoranas Mc‘Donalds dar neturi, pavyzdžiui, bolivinė balanda, šviežūs vaisiai ir uogos, šviežias tunas. Taip pat mėsa buvo pakeičiama įvairiomis daržovėmis. Buvo apskaičiuojama dviejų patiekalų savikaina ir maistinė vertė. Taip pat aptarinėjama maisto saugos ir kokybės valdymo sistema, kuri paremta geros higienos praktikos taisyklėmis. Ekoniminėje dalyje buvo apskaičiuojamos baigiamojo darbo išlaidos, kurios yra 753,57 eurų. Metinis restorano pelnas 316914.2 Eur. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject mėsainiai, greitas maistas, salotos, kokteiliai, valgiaraštis en_US
dc.title Restorano McDonald‘s meniu papildymas en_US
dc.title.alternative Development of McDonalds menu en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra