DSpace talpykla

Alergenų valdymo programos taikymas sausainių gamybos įmonėje

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Rudzevičiūtė, Aistė
dc.date.accessioned 2020-06-25T12:57:33Z
dc.date.available 2020-06-25T12:57:33Z
dc.date.issued 2020-06-17
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/3064
dc.description An analysis of the scientific literature and the requirements of the Global Food Safety standards for the company to ensure safety and quality management, including allergen management was conducted. The operational prerequisite programme of allergens was prepared. A description of raw materials, products are provided, allergens are identified, description of the production process was prepared and a flow chart was created. All possible food safety hazards during each stage of the production process were analyzed and their control measures were selected, in addition, the CCP-1P was identified, its critical limit was determinated. A list of product safety hazards and a schedule of laboratory tests were compiled. Economic calculations were performed to estimate the prime cost of cookies. A cookie manufacturing company was designed and premises were arranged according to the risk of cross contamination, technological process. en_US
dc.description.abstract Atlikta mokslinės literatūros analizė, išnagrinėti visuotinių standartų reikalavimai įmonei užtikrinant saugos ir kokybės valdymą, įskaitant ir alergenų valdymą. Parengta alergenų būtinoji valdymo programa. Pateiktas žaliavų bei produkto aprašas, identifikuoti alergenai, parengtas gamybos proceso aprašas bei sudaryta srauto diagrama. Išanalizuoti visi galimi RV kiekvieno gamybos proceso etapo metu bei parinktos jų valdymo priemonės, nustatytas SVT-1F bei šio svarbaus valdymo taško kritinė riba. Sudarytas produkto rizikos veiksnių sąrašas, laboratorinių tyrimų grafikas. Atlikti ekonominiai skaičiavimai įvertinant sausainių savikainą. Suprojektuotas sausainių gamybos cechas, kuriame patalpos išdėstytos pagal kryžminės taršos riziką, technologinį procesą. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject sausainiai, alergenai, rizikos veiksnys, valdymo priemonė en_US
dc.title Alergenų valdymo programos taikymas sausainių gamybos įmonėje en_US
dc.title.alternative Application of an allergen management program in the cookie manufacturing company en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra