DSpace talpykla

Biologinių rizikos veiksnių valdymas robotizuojant kiaulių skerdimo liniją

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Drakšaitė, Kamilė
dc.date.accessioned 2020-06-25T12:10:11Z
dc.date.available 2020-06-25T12:10:11Z
dc.date.issued 2020-06-17
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/3052
dc.description The latest scientific articles on possible biological risks in pork and the peculiarities of robotic slaughter of pigs have been reviewed. Descriptions of raw materials and materials used in the slaughter of pigs (pigs, water, etc.) and requirements for their quality have been established. Production requirements (pigmeat and offal). Food safety and quality requirements for a robotic pig slaughter process have been developed. Critical Control Points have been provided and their management plan has been prepared: offal storage (CCP - 1B) and carcass storage (CCP - 2B), controlled by room temperature control: for offal (-1- + 3 °C), pork carcasses (0-4 ° C) . Prerequisite programmes have been prepared, distinguishing the equipment maintenance program for the maintenance of robotic equipment. A robotic pig slaughter line (capacity 500 pigs per hour) was modeled to estimate possible cross- contamination over a total area of 748,93 m2. Control plans for raw materials, product and processes of the robotic pig slaughter line are planned. Results obtained from the calculation of financial and economic indicators: product cost 2,20 Eur/kg, Offal storage total price: 9,88 Eur/kg. en_US
dc.description.abstract Apžvelgti naujausi moksliniai straipsniai apie kiaulienoje galimas biologines rizikas bei kiaulienos skerdimo robotizavimo ypatumus. Sudaryti kiaulių skerdime naudojami žaliavų ir medžiagų aprašai (kiaulės, vanduo ir kt.) ir numatyti reikalavimai jų kokybei. Numatyti reikalavimai produkcijai (kiaulienai ir subproduktams). Parengti maisto saugos ir kokybės reikalavimai robotizotam kiaulių skerdimo procesui. Numatyti svarbūs valdymo taškai ir parengtas jų valdymo planas: subproduktų laikymas (SVT – 1B) ir skerdenų laikymas (SVT – 2B), valdomi kontroliuojant patalpų temperatūra: subproduktams (-1 - +3°C), kiaulienos skerdenai (0 - 4°C). Parengtos būtinosios veiklos programos, išskiriant įrangos priežiūros programą dėl robotizuotos įrangos priežiūros. Sumodeliuota robotizuota kiaulių skerdimo linija (našumas 500 vnt kiaulių per valandą) įvertinant galimą kryžminę taršą, išdėstyta bendrame 748,93 m2 įmonės plote. Numatyti robotizuotos kiaulių skerdimo linijos žaliavų, produkto bei procesų kontrolės planai. Apskaičiavus finansinius ir ekonominius rodiklius gauti rezultatai: gaminio savikaina 2,20 Eur/kg, Subproduktų bendra kaina: 9,88 Eur/kg. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject kiaulė, biologiniai rizikos veiksniai, kiaulių skerdimo liniją, robotizavimas en_US
dc.title Biologinių rizikos veiksnių valdymas robotizuojant kiaulių skerdimo liniją en_US
dc.title.alternative Management of biological risk factors by robotization of pig slaughter line en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra