DSpace talpykla

Intensyvaus vėsinimo technologija taikant maisto saugos ir kokybės reikalavimus mielinės tešlos produktų gamyboje

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Gudelaitytė, Simona
dc.date.accessioned 2020-06-25T12:01:14Z
dc.date.available 2020-06-25T12:01:14Z
dc.date.issued 2020-06-17
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/3051
dc.description The analysis of theoretical sources shows that in order to engage in activities related to food safety, it is important to comply with the requirements ensuring food safety and quality. Entities willing to engage in such activities must comply with GHP and HACCP rules. According to the scholarly articles on intensive cooling technology, it can be stated that this technology is appropriate for companies that produce a small quantity of pies. As the demand for the šimtalapis pie increases significantly before holidays and the regular daily amount of pies is not sufficient, intensive cooling technology is an appropriate alternative to speed up the production process and preserve the quality of the product. As the financial-economic calculations show, the prime-cost of 1 kilogram of šimtalapis pie is 14,44 EUR. en_US
dc.description.abstract Atlikus teorinių šaltinių analizę, galima matyti, kad norint užsiimti veikla susijusia su maisto sauga reikia laikytis maisto saugą ir kokybę užtikrinančius reikalavimus. Subjektai norintys vykdyti tokią veiklą, turi laikytis GHP bei RVASVT taisyklių. Remiantis moksliniais straipsniais apie intensyvaus vėsinimo technologiją, galima pasakyti, kad ši technologija puikiai tinka nedidelį pyragų kiekį gaminančioms įmonėms. Kadangi prieš šventes šimtalapių paklausa gerokai padidėja ir įprasto kasdienio pyragų kiekio nepakanka šventiniu laikotarpiu, tai intensyvaus vėsinimo technologija puikus būdas pagreitinti gamybos procesą ir išsaugoti produkto kokybę. Apskaičiuota projektuojamos įmonės finansiniai–ekonominiai rodikliai parodo, kad šimtalapio 1 kg savikaina yra 14,44 Eurų. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject sauga, rizikos veiksnys, intensyvus vėsinimas en_US
dc.title Intensyvaus vėsinimo technologija taikant maisto saugos ir kokybės reikalavimus mielinės tešlos produktų gamyboje en_US
dc.title.alternative Intensive cooling technology applying food safety and quality requirements for the production of yeast dough products en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra