DSpace talpykla

Trupininių pyragų su uogų/vaisių uogienės įdaru gamyba

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Brazauskaitė, Laura
dc.date.accessioned 2020-06-25T07:24:07Z
dc.date.available 2020-06-25T07:24:07Z
dc.date.issued 2020-06-15
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/3020
dc.description Crumble pies are made from hard shortcrust pastry using sweet and sour jams rich in phytochemicals to render a variety of flavours. The moisture content of baked goods must not be high and must not exceed 5,5%. An organic two-part box was chosen for the package of crumble pies. To ensure food safety and quality, a HACCP system has been developed, which ensures product safety from the reception of raw materials to the sale of finished products. In the production of crumble pies, appropriate equipment was selected as follows: a convection oven, a planetary mixer and a flour sieve. During the shift, a total of 60,658 kg of crumble pies with cherry jam and 60,658 kg of crumble pies with pear and cranberry jam are produced. After the financial-economic evaluation of the project, the product costs were determined for crumble pie with cherry jam 12,98 Eur / kg, and crumble pie with pear and cranberry jam 10,95 Eur/kg. Graphical part of the paper was prepared including technological flow chart of crumble pie with fruit / berry production, workshop plan to prevent cross-contamination in the production process. en_US
dc.description.abstract Trupininiai pyragai gaminami iš kietos trapios tešlos, panaudojus skonių įvairovei saldžiarūgščias uogienes, kurių sudėtyje gausu fitocheminių medžiagų. Iškepusių gaminių drėgmė neturi būti didelė ir neviršyti 5,5 % drėgmės. Trupiniams pyragams pakuoti pasirinkta ekologiška dviejų dalių dėžutė. Maisto saugai ir kokybei užtikrinti parengta RVASVT sistema, kuri užtikrina gaminių saugą nuo žaliavų priėmimo iki gatavos produkcijos realizavimo. Gaminat trupininius pyragus pasirinkti tinkami įrenginiai, iš kurių pagrindiniai: konvekcinė krosnis, planetarinė maišyklė ir miltų sijotuvas. Per pamainą iš viso pagaminama 60,658 kg trupininių pyragų su vyšnių uogiene ir 60,658 kg trupininių pyragų su kriaušių – bruknių uogiene. Atlikus finansinį – ekonominį projekto įvertinimą paskaičiuotos gaminių savikainos: trupinis pyragas su vyšnių uogiene – 12,98 Eur/kg, o trupinis pyragas su kriaušių – bruknių uogiene – 10,95 Eur/kg. Parengta grafinė dalis: trupininių pyragų su vaisių/uogų gamybos technologinė schema ir cecho planas, gamybos procese išvengiant kryžminės taršos. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject Aukščiausios rūšies uogienė, pyragas en_US
dc.title Trupininių pyragų su uogų/vaisių uogienės įdaru gamyba en_US
dc.title.alternative Production of crumble pies with berry / fruit jam filling en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra