DSpace talpykla

Aukščiausios rūšies aštrių ir mėtinių vytintų dešrelių technologija

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Bernotaitė, Vitalija
dc.date.accessioned 2020-06-25T07:00:34Z
dc.date.available 2020-06-25T07:00:34Z
dc.date.issued 2020-06-15
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/3019
dc.description Scientific articles and research studies on sausages as necessary food and beneficial to the health have been examined. Two types of air dried sausages will be produced: Aštriosios (Spicy) and Mėtinės (Mint). The total amount of 500kg will be produced per shift. Raw materials and ingredients as well as additional materials have been selected for the production of air dried sausages (pork, lardoons, sodium nitrite, chilli peppers, mint extract etc.). The requirements for the safety and quality of goods have been provided. The necessary quantity of raw materials and ingredients for the production of air dried sausages has been calculated. The technological flowchart for the production of air dried sausages has been created as well as the production equipment has been selected (meat grinder Kolbe LW82, mixer PW–90, filler Rex vacuum filler RVF 327 etc.) which are located in an area of 407, 01m². In order to ensure the safety and quality of the produce 4CCP points have been identified: CCP 1B – storage of raw materials, CCP 2B – fermentation, CCP 3B – air drying, and CCP 1P – metal detection. After financial-economic calculations have been done, the price of Aštriosios sausages was determined 4.77 EUR/kg and the price of Mėtinės sausages 5.34 EUR/kg. en_US
dc.description.abstract Apžvelgti moksliniai straipsniai ir tyrimai apie dešreles, kaip sveikatai palankų ir reikalingą maistą. Vytintų dešrelių ceche bus gaminamos dviejų rūšių vytintos dešrelės. Tai „Aštriosios“ ir „Mėtinės“, kurių bendrai per pamainą bus pagaminama 500 kg. Parinktos pagrindinės ir pagalbinės žaliavos bei medžiagos vytintų dešrelių gamybai (kiauliena, lašiniai, nitritinė druska, čili pipirai, mėtų ekstraktas). Numatyti reikalavimai jų saugai ir kokybei. Apskaičiuoti žaliavų ir medžiagų kiekiai būtinį vytintų dešrelių gamybai. Sudaryta vytintų dešrelių gamybos technologinė schema, parinkti gamybos įrenginiai (mėsmalė Kolbe LW82, maišyklė PW–90, kimštuvas Rex vakuum filler RVF 327 ir kt.), kurie išdėstyti 407,01 m2 patalpų plote. Siekiant užtikrinti gaminių saugą ir kokybę numatyti 4 SVT taškai: SVT 1B – žaliavų laikymas, SVT 2B – brandinimas SVT 3B – vytinimas ir SVT 1F- metalo detektorius. Atlikus finansinius - ekonominius skaičiavimus, nustatyta, kad „Aštriųjų“ dešrelių savikaina yra 4,78 Eur/kg, o “Mėtinių“ dešrelių - 5,35 Eur/kg. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject vytinimas, vytintos dešrelės, funkcionalusis maistas, tradicinė gamyba en_US
dc.title Aukščiausios rūšies aštrių ir mėtinių vytintų dešrelių technologija en_US
dc.title.alternative The technology of high quality hot pepper and mint air dried sausages en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra