DSpace talpykla

Keksiukų su moliūgų tyre gamyba

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Gedminaitė, Gabrielė
dc.date.accessioned 2020-06-25T06:33:49Z
dc.date.available 2020-06-25T06:33:49Z
dc.date.issued 2020-06-15
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/3015
dc.description In order to produce a healthier product, certain improvements have been introduced. Liquids, such as milk and pumpkin purée, have been added to the semi-short pastry. The main differences due to the chosen materials that affect product quality are intensity of the colour of the baked product and the inner moisture. According to the research carried out, it has been found that the total number of bacteria and the amount of yeast and mold meet the permissible norms in both types of cupcakes. Cupcakes with the pumpkin purée as they are the most acceptable for the consumers based on the results of the organoleptic analysis. The designed production workshop is planned to run in an 8 hour shift. Daily production capacity is 210 kg of cupcakes Nostalgija and 630 kg Moliugelis. This would make up 409920 and 1229760 kg per year, respectively. In the designed company, the equipment was chosen so that fast and high-quality work would be performed.. During the technical process, food safety hazards are evaluated and types of control methods identified. Critical Control Points were established: CCP 1B – storage of raw materials that should be kept at adequate temperatures. In order to ensure employee safety, a production manager is assigned as a person in charge of recurring training for employees. After financial-economical calculations it is established that the price of the planned products Nostalgija would be 13,59 Eur/kg, Moliugelis - 20,61 Eur/kg. The manufacture would pay off in 3 years and 6 months. en_US
dc.description.abstract Patobulintas keksiukų receptas, siekiant pagaminti sveikatai palankų produktą. Pusiau trapios tešlos gaminių receptūroje įtraukti skysčiai, t. y. pienas ir moliūgų tyrė. Pasirinkos žaliavos turėjo įtakos iškepusio gaminio spalvos intensyvumui, minkštimo drėgnumui. Atliktus tiriamąjį darbą, nustatyta, kad bendras bakterijų skaičius ir mielių ir pelėsių kiekis neviršija leistinų normų abiejų rūšių keksiukuose. Keksiukų su moliūgų tyre, pagal juslinės analizės rezultatus – labiausiai priimtini vartotojams. Suprojektuotame gamybos ceche planuojama viena pamaina, kuri trunka 8 val. Per dieną planuojama pagaminti 210 kg keksiukų ,,Nostalgija“ ir 630 kg ,, Moliūgėlis“. Atitinkamai tai sudarytų 409920 ir 1229760 kg per metus. Projektuojamoje įmonėje įrenginiai pasirinkti pagal technologinį gamybos procesą, kad būtų atliekamas greitas ir kokybiškas darbas. Technologinio proceso metu įvertinta maisto saugos rizikos veiksniai ir kokios taikomos valdymo priemonės. Nustatyta SVT – 1B – žaliavų sandėliavime privalo būti laikomos atitinkamose temperatūrose. Norint užtikrinti žmogaus saugą darbe, paskiriamas gamybos vadovas, kaip atsakingas asmuo už periodinį darbuotojų instruktavimą. Atlikus finansinius – ekonominius skaičiavimus nustatyta, kad planuojamų gaminių kaina - ,,Nostalgija“ 13,59 Eur/kg, ,,Moliūgėlis“ 20,61 Eur/kg, cecho atsipirkimo laikas – 3 metai 6 mėnesiai. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject keksiukai, moliūgas, moliūgų tyrė en_US
dc.title Keksiukų su moliūgų tyre gamyba en_US
dc.title.alternative Production of cupcakes with pumpkin purée en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra