DSpace talpykla

Karštai rūkytų putpelių skerdenėlių ir vištienos ketvirčių gamybos cechas

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Ugolnikov, Grigorij
dc.date.accessioned 2020-06-22T12:43:25Z
dc.date.available 2020-06-22T12:43:25Z
dc.date.issued 2020-06-15
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/3010
dc.description After reviewing the literature describing the valuable properties of chicken and quail meat, good technological, sensory and microbiological properties of products ensuring processing conditions, ways to improve the quality of poultry meat, it was found necessary to expand the processing possibilities of this meat, increase the range, produce diverse, shape and appearance, and a longer shelf life. Workshop for the manufacture of two products was designed with the following the production capacity of hot smoked quail carcasses – 300 kg / shift and the production capacity of hot smoked chicken quarters 600 kg / shift, accordingly. Requirements for raw materials (quail carcasses, chicken quarters, salt, etc.) were foreseen. The production process for hot-smoked quail carcasses and chicken quarters with possible biochemical changes is described. The assessment of product risk factors provides Critical Control Points: CCP 1B – reception of raw material, CCP 2B – storage of raw materials, CCP 3B – heat treatment, CCP 4B – product storage of product, CCP 3P – metal detection. Tools and equipment required for production selection (injector – MH-117 SAS, smoking chamber A&J KW 300, etc.) located on an area of 450,01 m2. After performing financial and economic calculations of the production process, it was determined that the cost price per 1 kg of hot smoked quail carcasses is EUR 12,22, and the cost price per kg of hot smoked chicken quarters is EUR 2.72. en_US
dc.description.abstract Apžvelgus literatūrą aprašančią vištienos bei putpelių mėsos vertingąsias savybes, perdirbimo sąlygas užtikrinančias geras gaminių technologines, juslines ir mikrobiologines savybes, paukščių mėsos kokybės gerinimo būdus, nustatyta jog būtina plėsti šios paukštienos perdirbimo galimybes, didinti asortimentą, gaminti įvairenės, sveikesnės produkcijos, kuri pasižymėtų išskirtiniu skoniu, forma ir išvaizda, bei ilgesniu vartojimo terminu. Suprojektuotas dviejų gaminių gamybos cechas: karštai rūkytų putpelių skerdenėlių gamybos našumas – 300 kg/pam. ir karštai rūkytų vištienos ketvirčių gamybos našumas – 600 kg/pam. Nustatyti jų kokybės ir saugos reikalavimai. Numatyti reikalavimai žaliavoms (putpelių skerdenėlėms, vištų ketvirčiams, druskai ir kt.). Aprašytas karštai rūkytų putpelių skerdenėlių ir vištienos ketvirčių gamybos procesas su galimais biocheminiais pokyčiais. Įvertinus gaminių rizikos veiksnius numatyti svarbus valdymo taškai: SVT 1B – žaliavos priėmimas, SVT 2B – žaliavų laikymas, SVT 3B – terminis apdorojimas, SVT 4B - produkto laikymas, SVT 1F – metalo detekcija. Gamybai parinkti būtini įrenginiai ir inventorius (injektorius – MH-117 SAS, rūkymo kamera A&J KW 300 ir kt.) išdėstyti 450,01 m2 įmonės plote. Atlikus finansinius ekonominius gamybos proceso skaičiavimus nustatyta, kad karštai rūkytų putpelių skerdenėlių 1 kg savikaina yra 12,22 Eur, o karštai rūkytų vištienos ketvirčių 1 kg savikaina yra 2,72 Eur. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject karštas rūkymas, gamyba, putpelių skerdenėlės, vištienos ketvirčiai en_US
dc.title Karštai rūkytų putpelių skerdenėlių ir vištienos ketvirčių gamybos cechas en_US
dc.title.alternative Production workshop of hot smoked quail carcasses and chicken quarters en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra