DSpace talpykla

"Mozzarella“ sūrio gamyba

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Lukauskas, Tomas
dc.date.accessioned 2020-06-22T12:01:04Z
dc.date.available 2020-06-22T12:01:04Z
dc.date.issued 2020-06-15
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/3006
dc.description A production workshop has been designed to produce 500 kg of mozzarella cheese and 500 kg of mozzarella soaked in oil with rosemary. It was estimated that the production of mozzarella cheese will require 10,100 kg of milk, enzyme, yeast, calcium chloride, salt, 6 kg of rosemary, 150 kg of sunflower oil and 2 types of packaging. After analyzing the technological process in the company, CCP (critical control points) were identified: milk acceptance - CCP 1C, pasteurization - CCP 2B; packing – CCP 3F. Taking into account the technological process, the equipment was selected according to the production efficiency. According to the designed optimal technological process, the main equipment is cheese making vat (OST CH5). The most important stage of the technological process takes place in fermentation of the mixture (38 oC 15 – 25 minutes, CaCl2 100 l milk / 20 g; yeast 100 l milk / 100 g; enzyme 100 l milk / 20 g). The total area of the manufactory is 440.4 m2, the production premises are 126 m2. The prime-cost of mozzarella cheese is 4,36 EUR/kg, and mozzarella cheese soaked in oil with rosemary 6,36 EUR/kg. en_US
dc.description.abstract Suprojektuotas ,,Mozzarella“ sūrio cechas, kuriame numatyta gaminti 500 kg ,,Mozzarella“ sūrio ir 500 kg ,,Mozzarella“ sūrio marinuoto rozmarinų aliejumi. Apskaičiuota, kad ,,Mozzarella“ sūrio gamybai reikės 10100 kg pieno, fermento, raugo, kalcio chlorido, valgomosios druskos, rozmarinų 5 kg, saulėgražų aliejaus 100 kg ir pakavimui skirtų 2 tipų pakuočių. Išanalizavus technologinį procesą įmonėje nustatyti SVT (svarbūs valdymo taškai): pieno priėmimas – SVT 1C; pasterizavimas – SVT 2B; pakavimas – SVT 3F. Atsižvelgus technologinį procesą, parinkti įrenginiai pagal gamybos našumą. Svarbiausias prietaisas – gamintuvas (OST CH5). Čia vyksta ir pats svarbiausias technologinio proceso etapas - mišinio užrauginimas (38 oC 15 – 25 minučių, CaCl2 100 l pieno / 20 g; raugas 100 l pieno / 100 g; fermentas 100 l pieno / 20 g). Cecho bendras plotas 440,4 m2, gamybinės patalpos sudaro 126 m2. Apskaičiuota ,,Mozzarella“ sūrio 1kg savikaina 4,36 Eur, ,,Mozzarella“ mirkyto aliejuje su rozmarinais – 6,36 Eur. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject ,,Mozzarella”, sūris, pienas, rozmarinų aliejus, saulėgražų aliejus en_US
dc.title "Mozzarella“ sūrio gamyba en_US
dc.title.alternative Production of mozzarella cheese en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra