DSpace talpykla

Desertinės varškės su morkomis gamybos cechas

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Lenkaitė, Gintarė
dc.date.accessioned 2020-06-22T11:25:26Z
dc.date.available 2020-06-22T11:25:26Z
dc.date.issued 2020-06-15
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/3002
dc.description Production workshop of dessert curd with carrots has been designed. During a shift, the workshop produces 1000 kg of dessert curd with pieces of carrots packed in plastic containers with lids which contain 200 g. To produce 1000 kg of dessert curd, 4359.27 kg of raw milk, 26.30 kg of butter, 184.11 kg of sugar and 168.33 kg of cheese is required. This amount of raw materials is required to produce 5000 pieces of dessert curd per shift. The analysis of food safety risk factors for dessert curd with carrots identified three Critical Control Points: CCP 1 C was determined at the reception of raw materials, CCP 1 B mixture pasteurisation and CPP 1 P product inspection with metal detector. The facilities selected include a shop area of 657.74 m2, of which 186.70 m2 are production facilities. After the financial-economic evaluation of the project, it was estimated that the prime-cost of dessert curd with carrots per kilogram is 3.61 EUR, the price of a single piece (200 g) of dessert curd with carrots is 0.72 EUR. en_US
dc.description.abstract Suprojektuotas desertinės varškės su morkomis gamybos cechas. Per pamainą cechas pagamina 1000 kg desertinės varškės su morkų gabaliukais, kuri fasuojama į plastikinius indelius su dangteliais po 200 g. Kad pagaminti 1000 kg desertinės varškės reikia 4359,27 kg žalio pieno, 26,30 kg sviesto, 184,11 kg cukraus ir 168,33 kg konservuotų morkų. Iš šio žaliavų kiekio per pamainą pagaminama 5000 vnt. desertinės varškės. Atlikus desertinės varškės su morkomis maisto saugos rizikos veiksnių analizę nustatyti trys SVT taškai: SVT 1 C nustatytas žaliavų priėmime, SVT 1 B mišinio pasterizavime ir SVT 1 F produkto patikrinime metalo detektoriumi. Pagal parinktus gamybai įrenginius apskaičiuotas cecho plotas, kuris užima 657,74 m2, iš jo 186,70 m2 gamybos patalpos. Atlikus finansinį – ekonominį projekto įvertinimą paskaičiuota, kad vieno kilogramo desertinės varškės su morkomis sąnaudos yra 3,61 Eur, tai vieno vieneto (200 g) desertinės varškės su morkomis kaina – 0,72 Eur. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject varškė, morkos, maisto kokybė, rizikos veiksnys, SVT en_US
dc.title Desertinės varškės su morkomis gamybos cechas en_US
dc.title.alternative Production workshop of dessert curd with carrots en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra