DSpace talpykla

Glaistytų varškės sūrelių gamybos technologiniai sprendimai

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Monstavičiūtė, Edita
dc.date.accessioned 2020-06-22T11:23:31Z
dc.date.available 2020-06-22T11:23:31Z
dc.date.issued 2020-06-15
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/3001
dc.description After analyzing the scientific literature, it can be stated that the macaccino powder contains many useful substances that help prevent cancer, improve digestive functions, protect human brain cells from Alzheimer's disease and help lose weight. In the final paper, a workshop for the production of glazed curd snack with macaccino powder was designed. The productivity of the workshop per shift is 2000 kg of glazed curd snack. The raw materials used in the production of glazed curd snack with macaccino powder are described in the paper: milk, yeast, butter, maple syrup, macaccino powder and chocolate glaze. It has been established that the production scheme of glazed curd cheese consists of ten stages. The most important of these are: pasteurization (78 °C) and cooling (up to 26 °C) of the mixture, on which further product parameters (qualitative and microbiological) depend. In addition, a very important part of the process stage is the fermentation of the mixture (26-27 °C, about 12-18 hours, pH from 4.4 to 4.6) the consistency and quality of the fermented curd depend on this stage. The HACCP system has been introduced for the projected company, three CCP points have been identified: CCP 1C in raw milk storage, CCP 1B pasteurization and CCP 1P production check with a metal detector. To ensure the smooth and efficient technological process, it is important to select appropriate equipment for the estimated area of the glazed curd cheese production workshop, that is 449.44 m2. After the economic-financial evaluation of the project, it is estimated that the cost of one kilogram of glazed curd snack with macaccino powder reaches 5.25 EUR, and the price of one 40 gram glazed curd snack is 0.21 EUR. en_US
dc.description.abstract Išanalizavus mokslinius literatūros šaltinius galima teigti, kad macaccino milteliai turi savo sudėtyje daug naudingų medžiagų, kurios padeda kovoti su prieš vėžiniais susirgimais, gerina virškinimo funkcijas, apsaugo žmogaus smegenų ląsteles nuo Alzheimerio bei padeda numesti antsvorio. Baigiamajame darbe suprojektuotas glaistytų varškės sūrelių su macaccino milteliais gamybos cechas. Cecho darbo našumas per pamainą 2000 kg glaistytų varškės sūrelių. Darbe aprašytos glaistyto varškės sūrelio su macaccino milteliais gamyboje naudojamos žaliavos: pienas, raugas, sviestas, klevų sirupas, macaccino milteliai bei šokolado glaistas. Nustatyta, kad glaistytų varškės sūrelių gamybos schema susideda iš dešimt etapų prie kurių kiekvienam gamybos proceso etapui nustatyti produkcijos gavimo parametrai. Svarbiausi iš jų mišinio pasterizavimas (78 °C) ir atšaldymas (iki 26 °C), nuo šių procesų priklauso tolimesni produkto rodikliai (kokybiniai ir mikrobiologiniai). Taip pat labai svarbi proceso etapo dalis yra mišinio rauginimas (26-27 oC, apie 12-18 val., pH nuo 4,4 iki 4,6) nuo šio etapo priklauso suraugintos varškės konsistencija ir kokybė. Projektuojamai įmonei įdiegta RVASVT sistema, nustatyti trys svarbūs SVT taškai: SVT 1C žalio pieno laikyme, SVT 1B pasterizacijoje bei SVT 1F produkcijos patikriname metalo detektoriumi. Technologinio proceso užtikrinimui, kad darbas vyktų atsakingai ir kokybiškai yra pasirenkami įrenginiai, kurių našumas tiktų cechui ir apskaičiuojamas glaistytų varškės sūrelių gamybos cecho plotas - 449,44 m2. Atlikus ekonominį – finansinį projekto vertinimą nustatyta, kad vieno kilogramo glaistyto varškės sūrelio su macaccino milteliais sąnaudos siekia 5,25 Eur., tai vieno glaistyto varškės sūrelio, kurio svoris 40 g. kaina yra 0,21 Eur. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject glaistytas sūrelis, macaccino milteliai, gamybos schema, medžiagų skaičiavimai, gamybos cechas en_US
dc.title Glaistytų varškės sūrelių gamybos technologiniai sprendimai en_US
dc.title.alternative Technological solutions for the production of glazed curd snacks en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra