DSpace talpykla

Moliūgų panaudojimas varškės produktų gamyboje

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Macenytė, Inesa
dc.date.accessioned 2020-06-22T11:18:58Z
dc.date.available 2020-06-22T11:18:58Z
dc.date.issued 2020-06-15
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/3000
dc.description Glazed curd snack is a product with a high nutritional value due to its high content of protein and carbohydrates. The product does not receive any heat treatment, it retains all the properties of fresh curd. During the shift, it is planned to produce 3000 kg of glazed curd snack with pumpkin puree. Description of the main and auxiliary raw materials of glazed curd snack, including sensory, physical, chemical and microbiological quality indicators has been provided. To make curd snack, it is necessary to take 11856,59 kg of raw milk, from which 1616 kg of curd is fermented. For the production, 454,5 kg of butter, 303 kg of sugar, 262,6 kg of pumpkin puree and 393,3 kg of chocolate glaze is required. The most important stage of the technological process of glazed curd snack is fermentation– in summer it occurs at +23 – +30 oC, in winter +28 – +32 oC, the process lasts about 12-14 hours. To ensure food safety and quality during the production stages of glazed curd snack, a food safety risk assessment was performed, which identified Critical Control Points: milk reception (CCP-1C), milk pasteurization (CCP-2B) and storage of finished products (CCP-3B). After analyzing the organization of human safety at work, the responsibilities of the employer and employees have been presented. In order to prevent or minimize accidents at work, employees must follow the general fire safety requirements, leave the area and premises clean, clean the area regularly,do not leave appliances connected to the mains, maintain order of the equipment and installations. Taking into account the safety of employees, the production premises of glazed curd snack with pumpkin puree were designed: the area occupied by the production premises was 266,18 m2, the raw material warehouse was 19,80 m2, and the finished products were 16,94 m2. The total area of the designed workshop is 526,40 m2. After calculating the financial and economic indicators of the projected workshop, it was determined that the planned production will require 3441678,86 EUR, and the cost of glazed curd snack with pumpkin puree is 11,16 EUR/kg en_US
dc.description.abstract Glaistytas varškės sūrelis - tai produktas išsiskiriantis aukšta maistine verte dėl sudėtyje esančių didelio baltymų ir angliavandenių kiekio. Kadangi produktas termiškai neapdorotas, todėl jis išlaiko visas šviežios varškės savybes. Per pamainą planuojama pagaminama 3000 kg glaistytų varškės sūrelių su moliūgų tyre. Glaistytų varškės sūrelių pagrindinių ir pagalbinių žaliavų aprašuose pateikti jusliniai, fizikiniai, cheminiai ir mikrobiologiniai kokybės rodikliai. Varškės sūreliams pagaminti reikės priimti 11856,59 kg žalio pieno, iš kurio surauginama 1616 kg varškės. Taip pat gamybai bus reikalinga 454,5 kg sviesto, 303 kg cukraus, 262,6 kg moliūgų tyrės ir 393,9 kg šokoladinio glaisto. Glaistytų varškės sūrelių svarbiausias technologinio proceso etapas yra rauginimas - vasaros periodu vyksta +23 - 30 oC, žiemos + 28 - 32 oC, procesas trunka apie 12-14 val. Maisto saugos ir kokybės užtikrinimui glaistytų varškės sūrelių gamybos etapuose atliktas maisto saugos rizikos vertinimas, kurio metu nustatyta, kad svarbūs valdymo taškai yra pieno priėmimas (SVT-1C), pieno pasterizavimas (SVT-2B) ir gatavos produkcijos laikymas (SVT-3B). Išanalizavus žmogaus saugos organizavimą darbe, pateiktos darbdavio ir darbuotojų pareigos. Norint išvengti ar kuo labiau sumažinti nelaimingų atsitikimų įvykius darbe, darbuotojai privalo laikytis bendrųjų priešgaisrinės saugos reikalavimų, teritoriją ir patalpas palikti švarias, reguliariai jas valyti, nepalikti įjungtų į elektros tinklą prietaisų, prižiūrėti, kad įrenginiai, instaliacija būtų tvarkingi. Atsižvelgiant į darbuotojų saugą suprojektuotos glaistytų varškės sūrelių su moliūgų tyre gamybinės patalpos: gamybinių patalpų užimamas plotas 266,18 m2, žaliavų sandėlio 19,80 m2, gatavos produkcijos 16,94 m2. Viso projektuojamo cecho plotas 526,40 m2. Apskaičiavus finansinius-ekonominius projektuojamo cecho rodiklius, nustatyta, kad planuojamai gamybai prireiks 3441678,86 Eur., o glaistytų varškės sūrelių su moliūgų tyre savikaina 11,16 Eur/kg. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject varškė, glaistytas sūrelis, moliūgų tyrė en_US
dc.title Moliūgų panaudojimas varškės produktų gamyboje en_US
dc.title.alternative Use of pumpkin in the production of curd products en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra