DSpace talpykla

Uogų, turinčių bioaktyvių medžiagų, panaudojimas vaisių-uogų vyno gamyboje

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Makarova, Miglė
dc.date.accessioned 2020-06-22T11:10:04Z
dc.date.available 2020-06-22T11:10:04Z
dc.date.issued 2020-06-15
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/2998
dc.description Sweet and semi-sweet Cornelian cherry wine is produced with a total planned production of 10000 l per annum, each with 5000 l per annum. The main raw materials used in the production of Cornelian cherry-dogwood wine water, sugar, enzymes, yeast, yeast nutrients, gelatin, silicon sol, potassium disulfite preparation. Identified the main chemical and biochemical factors that may occur during fermentation, maturation and bottling processes. All of them can affect the quality of the final product. After the analysis of risk factors, 1 CCP (Critical Control Point) was identified in the bottling process. Glass control is installed in the Cornelian cherry wine production company. The estimated total area of the workshop is 566,02 m2. To ensure human safety at work, four aspects must be followed such as clothing, hygiene, electrical safety and fire safety. After calculating and evaluating all economic and financial indicators, the prime cost of sweet Cornelian cherry wine was determined EUR 14,97/0,75l, and the prime cost of semi-sweet Cornelian cherry wine EUR 15,43/075l. en_US
dc.description.abstract Gaminamas saldus bei pusiau saldus sedulos vynas, kurio bendrai planuojama sufermentuoti 10000 l per metus, kiekvieno po 5000 l per metus. Pagrindinės naudojamos žaliavos sedulos vyno gamyboje – sedulos uoga, vanduo, cukrus, fermentai, mielės, mielių maistinės medžiagos, želatina, silicio zolis, kadifitas. Nustatyti pagrindiniai cheminiai bei biocheminiai veiksniai, kurie susidaro fermentacijos, brandinimo ir išpilstymo procesų metu. Visi jie gali pakenkti galutinio produkto kokybei. Atlikus rizikos veiksnių analizę buvo nustatytas vienas svarbus valdymo taškas išpilstymo procese. Sedulos vyno ceche įdiegiama stiklo kontrolė. Apskaičiuotas cecho bendras patalpų plotas – 566,02 m2. Norint užtikrinti žmogaus saugą darbe, reikia vadovautis keturiais aspektais – apranga, higiena, elektrosauga ir priešgaisrinė sauga. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject fermentacija, vynas, sedula, RVASVT en_US
dc.title Uogų, turinčių bioaktyvių medžiagų, panaudojimas vaisių-uogų vyno gamyboje en_US
dc.title.alternative The use of berries containing bioactive substances in fruit-berry wine production en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra