DSpace talpykla

Veganiškų keksiukų gamyba

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Pundziūtė, Evelina
dc.date.accessioned 2020-06-22T11:06:47Z
dc.date.available 2020-06-22T11:06:47Z
dc.date.issued 2020-06-15
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/2997
dc.description To expand the range of vegan cupcakes, two vegan cupcakes recipes have been created, such as vegan cupcakes with walnuts and simple vegan cupcakes. The intended production capacity of the workshop is 500 kg per shift for each type of cupcakes and 117000 kg of cupcakes per year. The calculation of nutritional value of the cupcakes showed that the calorific value of vegan cupcakes with walnuts is 1616.7 kJ/386.4 kcal, and simple vegan cupcakes 1242 kJ/295.5 kcal. Walnuts, vegetable fats contain high fat content, bananas and pineapples are a source of carbohydrates that result in higher calorific value. These products are baked at lower temperatures to prevent rapid formation and roasting of the crust. In the course of the research, possible risk factors have been identified occuring during the technological processes, which are controlled by prerequisite programmes. The selected production equipment meets the needs of workshop performance. The company is subject to frequent coaching and training to guarantee human safety at work. The financial-economic part of the project's assessment calculated the cost of vegan cupcakes with walnuts 4,88 EUR/kg, and simple vegan cupcakes 3,51 EUR/kg. en_US
dc.description.abstract Norint praplėsti veganiškų keksiukų asortimentą buvo sukurtos dvi veganiškų keksiukų receptūros, tai veganiški keksiukai su graikiniais riešutais ir paprasti veganiški keksiukai. Planuojamas cecho našumas – 500 kg per pamainą kiekvienos rūšies keksiukų, o per metus būtų pagaminama 117000 kg. Apskaičiavus maistinę vertę nustatyta, kad veganiškų keksiukų su graikiniais riešutais kaloringumas yra 1616,7 kJ/386,4 kcal, o paprastų veganiškų keksiukų - 1242 kJ/295,5 kcal. Įtaką didesniam kaloringumui padarė graikiniai riešutai, augaliniai riebalai, savo sudėtyje turintys didelį kiekį riebalų bei bananai ir ananasai – angliavandenių šaltinis. Šie gaminiai kepami žemesnėje temperatūroje išvengiant greito plutelės susidarymo ir apskrudimo. Darbo metu nustatyti galimi rizikos veiksniai technologinio proceso metu, kurie valdomi būtinosiomis programomis. Parinkta gamybos įranga atitinka cecho našumo poreikį. Įmonėje yra vykdomi dažni instruktavimai ir mokymai, siekiant užtikrinti žmogaus saugą darbe. Finansinėje-ekonominėje projekto įvertinimo dalyje buvo apskaičiuota gaminių savikaina – veganiškų keksiukų su graikiniais keksiukais – 4,88 Eur/kg, o paprastų veganiškų keksiukų – 3,51 Eur/kg. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject veganizmas, keksiukai, graikiniai riešutai, drėgmė en_US
dc.title Veganiškų keksiukų gamyba en_US
dc.title.alternative Vegan cupcakes production en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra