DSpace talpykla

Makarunų gamybai inovatyvūs skonio sprendimai

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Zakarauskaitė, Emilė
dc.date.accessioned 2020-06-22T10:49:44Z
dc.date.available 2020-06-22T10:49:44Z
dc.date.issued 2020-06-15
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/2992
dc.description New macarons recipes were created using non-traditional raw materials. It was observed from scientific articles, that macarons can be made with wild almonds flour, which increase the nutritional value of the products and reduce their cost. Also the main defect of desserts were examined, such as: smashed macaron cookie, unevenly baked, not reminiscent of an oval shape, without the “skirt’’ on the base of the cookie, once baked does not peel off nicely from the baking paper. Chemical / biochemical analysis of the products revealed that sugar plays a strong role in egg whites whipping, because it forms a rigid and strong chain in the molecules, resulting in the formation of a shiny and strong foam. Examining the aspects of food safety and quality SVT was established in packaging of the products. During this process possible metal impurities will be established with a help of metal detector. Selling prices for certain products were determined by calculating economic indicators. Prices are: macarons with hard cheese Džiugas -23,92 Eur, and macarons with lime juice -27,6 Eur., prices includes VAT and 400 % surcharge. Profitability ratios were also calculated, macarons with hard cheese: 658,52 %, macarons with lime juice 781,11%. Profit made from both products is 18197737 Eur. en_US
dc.description.abstract Sukurtos naujos makarunų receptūros, panaudojus netradicines žaliavas. Iš mokslinių straipsnių pastebėta, jog makarunų desertus galima gaminti panaudojus laukinių migdolų miltus, kurie padidina produktų maistingumą ir sumažina savikainą. Išnagrinėtos pagrindinės desertų ydos: makaruno morengo puselės subliuškę, nelygiai iškepę ovalo formos, morengo pagrindo šonuose neturi „sijonėlio“, iškepę gražiai nenusiima nuo kepimo popieriaus. Atliekant produktų cheminę / biocheminę analizę išsiaiškinta, jog baltymų plakimo metu, cukrus baltymų molekulėse sudaro standų ir tvirtą tinklą, dėl kurio susidaro blizgios tvirtos putos. Nagrinėjant maisto saugos ir kokybės aspektus nustatytas SVT – produktų pakavime. Metalo detektoriaus pagalba bus nustatomos pasitaikančios metalo priemaišos. Skaičiuojant ekonominius rodiklius nustatyta gaminių pardavimo kainos, makarunai su kietuoju sūriu „Džiugas“ - 23,92 Eur, o makarunai su laimo sultimis - 27,6 Eur, šios kainos yra su PVM mokesčiu ir 400 % antkainiu. Taip pat apskaičiuota pardavimų pelningumo rodikliai, makarunų su kietuoju sūriu - 658,52 %, makarunų su laimo sultimis - 781,11 %. Gaunamas pelnas iš abiejų gaminių: 18197737 Eur. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject makarunai, „Džiugas“, laimas, šokoladas en_US
dc.title Makarunų gamybai inovatyvūs skonio sprendimai en_US
dc.title.alternative Innovative taste solutions for Macarons production en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra