DSpace talpykla

Gyventojų nuomonė apie mitybos įtaką jaunatviniams spuogams

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Kazmi, Miranda
dc.date.accessioned 2019-09-05T06:09:32Z
dc.date.available 2019-09-05T06:09:32Z
dc.date.issued 2019-06
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/2644
dc.description The goal of the final thesis: To estimate population opinion about food influence for Acne Vulgaris. Objectives: 1. To reveal what is Acne Vulgaris etiology, classification, mechanism of its occurance and an impact on a person's quality of life. 2. Theoretically explain nutrients influence for Acne Vulgaris occurrence and course. 3. To reveal population opinion about connection between eating habits and Acne Vulgaris. A scientific literature review and questionnaire survey was applied in this final work. In order to find out nutrition influence for Acne Vulgaris, a quantitative research was carried out, and the selected data collection method was a written survey. The research took place from April 24h to May 9th, 2019; 67 respondents took part in it. The research tool – survey – consisted of 18 questions. The study showed that most of the rashes last longer than two years, but most of them have mild-form Acne Vulgaris. The majority of respondents cares for their skin only at homeand less than half of them visit a cosmetologist to improve their skin condition. Products with a high glycemic index and dairy products are used at least 3-5 times a week by most respondents, and a significant proportion of them use it even every day. The majority of respondentsconsume fruit and vegetables every day, but fish is rarely consumed in the diet. Most of the respondents drink more than 1l of water a day, and additionally use various vitamins and minerals. Key words: nutrition, Acne Vulgaris, skin rashes, dairy products, high glycemic index products, fruits, vegetables, fish, vitamins, minerals. en_US
dc.description.abstract Tyrimo tikslas: Atskleisti gyventojų nuomonę apie mitybos įtaką jaunatviniams spuogams. Tyrimo uždaviniai: • Apibrėžti kas yra jaunatvinių spuogų etiologija, klasifikacija, jų atsiradimo mechanizmas bei poveikis asmens gyvenimo kokybei. • Teoriškai paaiškinti maistiniu medžiagų įtaka jaunatvinių spuogų atsiradimui ir eigai. • Atskleisti gyventojų nuomone apie mitybos įpročiu ir jaunatvinių spuogų atsiradimo sąsajas. Šiame baigiamajame darbe atlikta mokslinės literatūros analizė ir anketinė apklausa raštu. Siekiant įvertinti mitybos ir jaunatvinių spuogų sąsajas, atliktas kiekybinis tyrimas, pasirinktas duomenų rinkimo metodas – apklausa raštu. Tyrimas vyko 2019 metų balandžio 24– gegužės 9dienomis, apklausoje dalyvavo 67 respondentai. Tyrimo instrumentą - anketą - sudarė 18 klausimų. Atlikus tyrimą paaiškėjo, kad daugumai bėrimai tęsiasi ilgiau nei du metus, tačiau didžiajai daliai pasireiškė lengvos formos jaunatviniai spuogai. Didžioji dalis savo veido odą prižiūri tik namuose ir tik mažiau nei pusė lankosi pas kosmetologą siekiant pagerinti odos būklę. Produktus su aukštu glikeamijos indeksu ir pieno produktus dauguma respondentų vartoja bent 3-5 kartus per savaitę, nemaža dalis juos vartoja net kiekvieną dieną. Vaisius ir daržoves dauguma vartoja kiekvieną dieną, tačiau žuvis mitybos racione vartojama labai retai. Didžioji dalis apklaustųjų išgeria daugiau nei 1l vandens per dieną bei papildomai vartoja įvairius vitaminus ir mineralus. Raktiniai žodžiai: mityba, jaunatviniai spuogai, odos bėrimai, pieno produktai, aukšto glikeminio indekso produktai, vaisiai, daržovės, žuvis, vitaminai, mineralai en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject Mityba, mitybos įtaka, jaunatviniai spuogai, gyventojų nuomonė en_US
dc.title Gyventojų nuomonė apie mitybos įtaką jaunatviniams spuogams en_US
dc.title.alternative Population Opinion about Food Influence to Acne Vulgaris en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra