DSpace talpykla

Užsakomųjų ekologiškų tortų gamyba individualioje įmonėje

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Šukytė, Sandra
dc.date.accessioned 2019-08-13T09:32:43Z
dc.date.available 2019-08-13T09:32:43Z
dc.date.issued 2019-06
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/2201
dc.description The theoretical part presents the comparison of ecological products with non-ecological products, provides the change of non-ecological products to ecological products and artificial food colors to natural ones, and describes the classification of cakes decorations. The performed survey shows the customer responses on made-to-order ecological cakes, analyzes their opinion about the production of the cakes using ecological products and natural food colors. The final results are discussed and presented in the charts. There technological analysis is carried out. The production planning, the properties of natural food colors, their technology and use in cake decoration process and the sensory analysis are described in this part of the paper. In the technological part, ten cake recipes for the menu preparation is performed including the technological cards. The energy and nutritional values and the prime costs cards of two cakes are included. The analysis of the chemical and biochemical processes during the production of the “Red Velvet” cake is presented. The required equipment for cake production is selected and the layout of the production premises is designed. The financial-economic evaluation of the project is prapared. Its cost is 3,507.08 EUR. The costumers tend to pay more for the ecological confectionery and prefer these cakes because of the better nutritional value, taste, smell and the overall health benefits to them and their families en_US
dc.description.abstract Teorinėje darbo dalyje pateikiamas ekologiško produkto lyginimas su neekologišku produktu. Įmonės tortų gamyboje neekologiško produkto keitimas ekologiškais produktais, sintetinių maisto dažų keitimas natūraliais. Tortų klasifikavimas ir puošyba. Tiriamojoje darbo dalyje aprašytas atliktas tyrimas – apklausti įmonės „Užsakomieji ekologiški tortai“ lankytojai, tiriama jų nuomonė apie įmonės gaminamus tortus, naudojamus ekologiškus produktus ir natūralius maistinius dažus. Gauti rezultatai aptariami ir pateikiami diagramose. Atliktas technologinis tyrimas – išanalizuotas gamybos proceso planavimas, natūralių maistinių dažų savybės, jų gamyba, naudojimas tortų gaminimui ir puošybai, atlikta tyrimo juslinė analizė. Technologinėje dalyje atrinkta 10 tortų receptūrų valgiaraščio sudarymui, pateiktos jų technologinės kortelės, paskaičiotos dviejų tortų maistinės ir energetinės vertės, savikainos kortelės, torto „Raudonasis aksomas“ cheminė, biocheminė gamybos proceso analizė. Parenkami įmonės įrengimai, modeliuojamos gamybinės patalpos. Ekonominėje dalyje apskaičiuotos visos tiriamojo darbo išlaidos,kurios sudarė - 3507,08 Eur. Užsakovai linkę už ekologiškus konditerinius gaminius mokėti šiek tiek daugiau bei juos rinktis dėl geresnių maistinių savybių, skonio bei kvapo, gerovės savo ir savo šeimos sveikatai. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject valytas „Ghi“ sviestas, spelta miltai, veidrodinė glazūra en_US
dc.title Užsakomųjų ekologiškų tortų gamyba individualioje įmonėje en_US
dc.title.alternative Made-to-Order Ecological Cake Production in Private Company en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra