DSpace talpykla

Maisto saugos ir kokybės užtikrinimas vištienos filė pusgaminio gamybai

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Vinčeriauskas, Jonas
dc.date.accessioned 2019-08-13T06:01:30Z
dc.date.available 2019-08-13T06:01:30Z
dc.date.issued 2019-06
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/2172
dc.description In the theoretical part, the chicken raw material was compared with other meat products in the context of chicken history, its emergence and the alternatives of these days as well as nutritional value of the spices used with chicken. The product description contains information that includes: product nutrition, storage conditions, validity, packaging, photos, product weight, calibration, food microbiological testing standards. The technology of the production process from the receiving, storage to the packaged frozen product is presented. All possible risk factors and their provisions, their management and preventive measures are described. Likewise, the potential hazards in the design and construction of the production workshop are assessed to avoid cross-contamination. The control of the processes in the company are analyzed and the responsible persons are assigned. The financial and economic calculations are made. The estimated cost per kilogram of the product is 4,39 EUR. The prerequisite programs are applied to the production. The prerequisite equipment to fulfill the required orders is chosen. en_US
dc.description.abstract Teorinėje dalyje buvo lyginami vištienos žaliavos maistingumo rezultatai su kitais mėsos produktų maistingumo rezultatais. Išanalizuota vištienos istorija, jos atsiradimas ir alternatyvos šiomis dienomis ir joje esančių prieskonių maistingumo rezultatai. Produkto aprašyme pateikta informacija, kurią sudaro: produkto maistingumas, laikymo sąlygos, galiojimai, pakavimo nuotraukos, produkto svoris, kalibracija, maisto mikrobiologinių tyrimų standartų ribos. Pateikta gamybos proceso technologija, nuo gavimo, sandėliavimo iki pakuoto šaldyto produkto. Aprašyti visi galimi rizikos veiksniai ir jų nuostatos, jų valdymas bei prevencinės priemonės. Taip pat įvertinti galimi rizikos veiksniai planuojant ir statant gamybos cechą siekiant išvengti kryžminės taršos. Išanalizuota įmonėje vykdoma procesų kontrolė, žinomi atsakingi asmenys. Sudaryti finansiniai ir ekonominiai skaičiavimai. Apskaičiuota gaminio savikaina už kilogramą yra 4,39 EUR. Būtinosios programos taikomos gamyboje. Pasirinkta reikiama įranga įvykdyti reikiamus užsakymus. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject paukštiena, maisto sauga, rizikos veiksniai, paprika, kryžminė tarša en_US
dc.title Maisto saugos ir kokybės užtikrinimas vištienos filė pusgaminio gamybai en_US
dc.title.alternative Food and Safety Assurance in Semi-Finished Chicken Fillet Production en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra