DSpace talpykla

Valgomųjų ledų gamybos cecho projektavimas

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Zaksaitė, Emilija
dc.date.accessioned 2019-08-09T11:19:30Z
dc.date.available 2019-08-09T11:19:30Z
dc.date.issued 2019-06
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/2082
dc.description Ice cream workshop of the production capacity of 600 kg per shift and ice cream with honey – 500 kg per shift has been designed, data has been collected from information sources and scholarly articles. Recipe of ice cream and ice cream with honey has been created. The main raw material for ice cream production is cream, 291 kg of cream is required per shift. Combined packing boxes for ice cream has been chosen. The optimal flow of ice cream production has been designed. One of the main technological processes is freezing of the ice cream mixture, during which the formation of the whole ice cream structure starts. Upon completion of the analysis of risk factors of ice cream and ice cream with honey, Critical Control Points were identified as follows: cream reception CCP – 1C, pasteurisation CCP – 1B, metal detection CCP – 1P, storage CCP – 2B. Equipment for the production of ice cream was selected, the production workshop premises were modelled according to their area. Having calculated the estimated financial costs, the prime-cost of ice cream is 7,0871 EUR, the prime-cost of ice cream with honey is 7,1377 EUR. en_US
dc.description.abstract Suprojektuotas valgomųjų ledų cechas, kurio našumas: grietininių ledų 600 kg per pamainą ir grietininių ledų su medumi – 500 kg per pamainą, rinkta medžiaga iš informacijos šaltinių, mokslinių straipsnių. Sudaryta grietininių ir grietininių ledų su medumi receptūra. Grietininių ledų gamybai naudojama pagrindinė žaliava grietinėlė, kurios per pamainą sunaudojama 291 kg. Pasirinkta naudoti kombinuotos pakuotės dėžutes ledams. Sumodeliuotas optimalus grietininių ledų gamybos srautas. Vienas iš pagrindinių technologinių procesų yra ledų mišinio frizeravimas, kurio metu prasideda visas ledų struktūros formavimasis. Atlikus grietininių ledų ir grietininių ledų su medumi gamyboje rizikos veiksnių analizę, nustatyti svarbūs valdymo taškai: Grietinėlės priėmime SVT – 1C, pasterizavimo metu SVT – 1B, tikrinimo metalo detektoriumi metu SVT – 1F, laikymo metu SVT – 2B. Parinkti įrenginiai grietininių ledų gamybai, pagal jų užimamus plotus sumodeliuotos gamybos cecho patalpos. Apskaičiavus įmonės planuojamas finansines išlaidas, grietininių ledų savikaina 7,0871 Eur, grietininių ledų su medumi savikaina 7,1377 Eur. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject medus, grietinėlė, pienas, ledai en_US
dc.title Valgomųjų ledų gamybos cecho projektavimas en_US
dc.title.alternative Design of production workshop of ice cream en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra