DSpace talpykla

Produkcijos iš Cyprinus karpio gamybos organizavimas

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Juočytė, Simona
dc.date.accessioned 2019-08-09T11:14:50Z
dc.date.available 2019-08-09T11:14:50Z
dc.date.issued 2019-06
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/2075
dc.description Two products are intended to use cooked Cyprinus carp meat jelly and Cyprinus carp meat roll. Production capacity is 967 kg / shift. To produce cooked Cyprinus carp meat, the total amount of material required is approximately 54 kg / shift, whereas the total amount of material required to produce Cyprinus carp rolls is approximately 913 kg /shift. Requirements for basic raw materials (carp, salt, etc.) and materials (glass jars, cellulose film, etc.) are foreseen. A HACCP plan and a list of essential programs have been drawn up. CCP has been identified in the technological process, which is in thermal processing in CCP - 1B, CCP - 2B jar sterilization, CCP - 3B storage and CCP – 1P in metal detection. The equipment (thermocameras, sterilizers, etc.) selected for the production process is located in an area of 485,38 m2. A study was conducted with Cyprinus carp rolls. After carp rolls with different mustard species, the highest hardness (9,8074 N) was found to be rolled with yellow mustard. The highest amounts of moisture (68,14 and 68,64%) and calories (231,02 and 239,7 kcal) were typical for samples with mustard compared to the patch sample. The sensory analysis of the products did not show significant differences among the samples. The sample that was most liked by the respondents was the control, the samples with yellow and black mustard were evaluated similarly. en_US
dc.description.abstract Numatoma gaminti 2 produktus: virtos Cyprinus karpio mėsos šaltieną ir Cyprinus karpio mėsos vyniotinį. Pamainos darbo našumas 967 kg/pam. Virtai Cyprinus karpio mėsos šaltienai pagaminti reikalingas bendras medžiagų kiekis apie 54 kg/pam, Cyprinus karpio mėsos vyniotiniams pagaminti reikalingas bendras medžiagų kiekis apie 913 kg/pam. Numatyti reikalavimai pagrindinėms žaliavoms (karpis, druska ir kt.) bei medžiagos (stikliniai indeliai, celiuliozinė plėvelė ir kt.). Sudarytas RVASVT planas ir būtinųjų programų sąrašas. Technologiniame procese numatyti SVT, kurie yra vyniotinių terminiame apdorojime SVT – 1B, stiklainių sterilizavime SVT – 2B, sandėliavime SVT – 3B ir metalo detekcijoje SVT – 1F. Gamybos procesui vykdyti parinkti įrenginiai (termokamera, sterilizatorius ir kt.) išdėstyti 485,38 m2 patalpų plote. Atliktas tyrimas su Cyprinus karpio mėsos vyniotiniais. Atlikus karpio vyniotinių su skirtingomis garstyčių rūšimis, nustatyta, kad didžiausiu kietumu (9,8074 N) pasižymėjo vyniotinis su geltonomis garstyčiomis. Didžiausias drėgmės (68,14 ir 68,64 %) ir kalorijų (231,02 ir 239,7 kcal) kiekis buvo būdingas mėginiams su garstyčiomis, lyginant su kantroliniu mėginiu. Juslinis produktų vertinimas neparodė ženklių skirtumų tarp mėginių. Labiausiai patikęs respondentams mėginys - kontrolinis, mėginiai su geltonomis ir juodomis garstyčiomis vertinti panašiai. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject Cyprinus, karpis, šaltiena, vyniotinis, garstyčios en_US
dc.title Produkcijos iš Cyprinus karpio gamybos organizavimas en_US
dc.title.alternative Production organisation of products from Cyprinus carp en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra