DSpace talpykla

Moliūgų vyno gamybos technologiniai sprendimai

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Freitakaitė, Neda
dc.date.accessioned 2019-08-07T08:10:05Z
dc.date.available 2019-08-07T08:10:05Z
dc.date.issued 2019-06
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/1883
dc.description Semi-sweet and sweet pumpkin wine will be produced; intended production capacity is 5000 l per year. The main raw materials used in pumpkin wine making are: pumpkin, sugar, water, enzyme, citric acid, yeast nutrients (“Vitamon Combi”), yeast energizer (“Vita Drive”), wine yeast, silicon sol (“Klar-Sol 30”), liquid gelatine (“Erbigel 20%”), preservative (“Kadif”). Additional raw materials: wine bottles, corks, capsules, labels. Hazard analysis showed that during production of pumpkin wine Critical Control Point was identified– glass control. The main chemical and biochemical factors in the fermentation process were identified: fermentation, oxidation, sediment deposition, wine aging. The main equipment used in the production process of pumpkin wine is: crushing machine DV-160, reservoir V2A, reservoir JTRRG*600, press SL-1000, JX-F0072. The area of the production premises calculated- 297.84 m2, total area of the premises 560.42 m2. In order to ensure the safe organization of work in the pumpkin wine production workshop, the three main safety groups are to be followed: fire safety, personal hygiene, electrical safety. The results of the economic and financial assessment of the project showed that the prime cost of sweet pumpkin wine is 10,60 EUR/l and semi-dry pumpkin wine is 10,56 EUR/l. en_US
dc.description.abstract Gaminamas pusiau sausas ir saldus moliūgų vynas, kurio planuojama pagaminti po 5000l per metus. Pagrindinės naudojamos žaliavos: moliūgai, cukrus, vanduo, fermentas, citrinos rūgštis, mielių maistinės medžiagos (,,Vitamon Combi“), mielių energizatorius (,,Vita Drive“), vyno mielės, silicio zolis (,,Klar-Sol 30“), skysta želatina (,,Erbigel 20%“), konservantas (,,Kadifit“). Papildomos žaliavos: vyno buteliai, kamščiai, kapsulės, etiketės. Atliekant rizikos veiksnių analizę, buvo aptiktas 1 svarbus valdymo taškas– stiklo kontrolė. Nustatyti pagrindiniai cheminiai ir biocheminiai veiksniai, kurie yra: fermentacijos procesas, oksidacija, nuosėdų iškritimas, vyno brandinimas. Patys pagrindiniai įrenginiai naudojami moliūgų vyno gamybiniame procese yra: smulkinimo mašina DV-160, rezervuaras V2A, rezervuaras JTRRG*600, presas SL-1000, filtras JX-F-0072. Apskaičiuotas gamybinių patalpų plotas – 297,84 m2, bei surastas bendras patalpų plotas 560,42 m2. Siekiant užtikrinti saugų darbo organizavimą moliūgų vyno gamybiniame ceche reikia vadovautis 3 pagrindinėmis saugų darbą užtikrinančiomis grupėmis: priešgaisrinė sauga, darbuotuojų higiena, elektrosauga. Įvertinus ekonominius ir finansinius skaičiavimus, rezultatai parodė, kad saldaus moliūgų vyno savikaina yra 10,60 Eur/l., o pusiau sauso moliūgų vyno 10,56 Eur/l. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject SVT, fermentacija, vynas, cechas en_US
dc.title Moliūgų vyno gamybos technologiniai sprendimai en_US
dc.title.alternative Technological solutions for production of pumpkin wine en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra