DSpace talpykla

Klasikinio stiliaus ąžuolinio valgomojo stalo gamybos technologija

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Zlatkauskas, Džeraldas
dc.date.accessioned 2019-08-07T05:02:38Z
dc.date.available 2019-08-07T05:02:38Z
dc.date.issued 2019-06-13
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/1863
dc.description Džeraldas Zlatkauskas. The antique oak table . Final thesis. Supervisor lecturer Irena Poškienė , Department of Industrial Technologies and Design, Faculty of Technologies, Kauno Kolegija/University of Applied Sciences. The description of the work- Furniture is the face of a home, and they give the house a distinctive and beautiful look, while antique furniture provides the luxury of a home, an old-fashioned environment. The lunch table in each home is the most important piece of home furniture, because only here families gather in circles, starting from beginning of the day until it ends, it’s a place for celebrations where family and friends gathers, so often the problem is that there is no room for them to sit down. Having taken this into consideration, I designed the dinner table “Dejavu”. In this work is analyzed product design solutions, design, materials used, machine tools, machining and cutting solutions. There are described gluing and finishing processes, workshop and transport analysis, economic production indicators, analysis of used literature and conclusions. The main problem - Although transformable tables are not new invention, they are often very simple in design or inconvenient to transform. The aim - to - Try to create the above-mentioned drawbacks, it is an attractive classic design with the possibility of a top table to double easily, maintaining stability and aesthetics. Methods of work – Adapt the acquired knowledge of studies and practice. Relied on literature and help of work supervisor. The structure : • Introductory part, which presents the characteristics of the company, justification of the work theme, overview of the literature sources. • Technological part, where materials, operations and equipment resources are calculated. • Economical part, which contains calculations of energy and economic resources. • Construction part, there are shortcomings and the solution of those problems of UAB “Saloža” machine tools debriefing. • Research part- presents the strength of oak and ash strength. • In accessories -product drawings and specifications. • The results –The manufacturing process of the table, was analyzed and appried the acquired theoretical knowledge, and prepared the work about the classic style oak dining table technology. en_US
dc.description.abstract Džeraldas Zlatkauskas. Klasikinio stiliaus ąžuolinio valgomojo stalo gamybos technologija. Profesinio bakalauro baigiamasis darbas. Darbo vadovė lekt. Irena Poškienė, Kauno kolegijos Technologijų fakulteto Pramoninių technologijų ir dizaino katedra. Darbo apibūdinimas- Baldai yra namų veidas, būtent jie suteikia namams savitumo ir grožio, o senoviniai baldai, būstui suteikia išskirtinę prabangą, senove alsuojančią aplinką . Pietų stalas kiekvieno namuose yra kone svarbiausias namų baldas, mat būtent čia, šeimos susirenka ratu, tiek pradedant dieną tiek ją užbaigiant, prie jo vyksta šventės, susirenka giminės ir draugai, tad dažna problema tampa ta, kad nėra vietos juos visus susodinti, ir į tai atsižvelgus, buvo suprojektuotas senovinės stilistikos pietų stalas „Dejavu“. Darbe nagrinėjama gaminio konstrukciniai sprendimai, dizainas, naudojamos medžiagos, reikalingos staklės, apdirbimo ir pjovimo sprendimai. Aprašyti klijavimo ir apdailos procesai, cecho ir transporto analizė, ekonominiai pagaminimo rodikliai, pateikta naudotos literatūros analizė ir darbo išvados. Darbo problema- Nors transformuojami stalai nėra kažkoks naujas išradimas, tačiau dažnai jie būna labai paprastos išvaizdos arba nepatogūs transformuoti. Darbo tikslas- Pamėginti sukurti tokį kuriame ankščiau paminėtų trūkumų nebūtu, tai yra patrauklaus klasikinio dizaino su galimybe stalviršiui lengvai prasiplėsti dvigubai, išsaugant stabilumą ir estetiką. Darbo metodai- Pritaikyti įgytas studijų ir praktikos žinias. Rėmimasis literatūra, ir konsultacijomis su darbo vadovu. Darbo struktūra: • Įžanginė dalis, kur pateikiama įmonės charakteristika, darbo temos pagrindimas, literatūros šaltinių apžvalga. • Technologinė dalis, kur pateikiama medžiagų, operacijų ir įrengimų išteklių skaičiavimai. • Ekonominė dalis kurioje pateikta energetinių ir ekonominių išteklių skaičiavimai. • Konstrukcinėje dalyje pateikta įmonės UAB „Saloža“ cecho įrenginių išdėstymo trūkumai ir sprendimo variantas. • Tiriamojoje dalyje pateiktas ąžuolo ir uosio stiprio tyrimas. • Prieduose pateikta gaminio brėžiniai ir specifikacijos. Darbo rezultatai- Tinkamai išanalizavau stalo gamybos procesą pritaikiau įgytas teorines žinias, paruošiau darbą apie klasikinio stiliaus ąžuolinio valgomojo stalo gamybos technologija. en_US
dc.subject kietų baldų gamybos technologija, valgomojo stalas, baldai iš masyvios mediienos en_US
dc.title Klasikinio stiliaus ąžuolinio valgomojo stalo gamybos technologija en_US
dc.title.alternative Production Technology of the Oak-wood Dining-Table in Classical Style en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra