DSpace talpykla

Suaugusiųjų maitinimosi ir gyvensenos ypatumų sąsajos su skrandžio rūgštingumo padidėjimo simptomais

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Baravykaitė, Monika
dc.date.accessioned 2019-06-13T10:47:29Z
dc.date.available 2019-06-13T10:47:29Z
dc.date.issued 2019-06-10
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/1572
dc.description Health is the most important indicator of life quality, including physical, mental and emotional state. Possible ways of increased stomach acidity symptoms have a feeling of discomfort and can provoke medication. In case of recurring symptoms, it is important to take action and first of all pay attention to your eating habits and lifestyle The aim. To evaluate the nutritional feelings of the subjects and the presence of symptoms that increase the gastric acidity. Research tasks. 1. To reveal possible causes and consequences of increased gastric acidity. 2. To evaluate the lifestyle correlations with the presence of gastric acidity symptoms. 3. Identify the linkages between dietary habits and symptoms of increased gastric acidity of flushing. Investigation problem. Do the nutritional and lifestyle peculiarities influence the increase in gastric acidity? Research object. Links between diet and lifestyle with symptoms of increased acidity in the stomach. Investigation method. Literature analysis, qualitative research, research instrument- interview. FIndings: 1. Symptoms of increased stomach acidity may occur with certain diseases, including the disbalance of alkaline and acidic foods. 2. The most at risk of experiencing of gastric acidity symptoms from stress-experienced subjects is research participants D and G. Among the interactions between antacids and harmful habits, the risk of feeling the symptoms is borne by all research participants who drink alcohol, except for study E, but D and H are most at risk at drinking and smoking. 3. Research participants C and J have the risk of possible symptoms of increased gastric acidity becouse of intake of gastric acidifying and alkaline foods disbalance. en_US
dc.description.abstract Sveikata yra svarbus gyvenimo kokybės rodiklis, apimantis fizinę, psichinę ir emocinę būseną. Galimi skrandžio rūgštingumo padidėjimo atsiradę simptomai, sukelia diskomforto jausmą ir gali provokuoti žmogų vartoti vaistus skrandžio rūgštingumo mažinimui. Esant pasikartojantiems simptomams, svarbu imtis veiksmų ir pirmiausia atkreipti dėmesį į savo maitinimosi įpročius ir gyvensenos ypatumus. Tyrimo tikslas. Įvertinti tiriamųjų maitinimosi ir gyvensenos ypatumų sąsajas , su skrandžio rūgštingumo padidėjimo simptomų atsiradimui. Tyrimo uždaviniai. 1. Atskleisti galimų skrandžio rūgštingumo padidėjimo simptomų atsiradimo priežastis bei pasekmes. 2. Įvertinti gyvensenos sąsajas su skrandžio rūgštingumo padidėjimo simptomu atsiradimu. 3. Nustatyti maitinimosi įpročių sąsajas su skrandžio rūgštingumo padidėjimo simptomais. Tyrimo problema. Ar maitinimosi ir gyvensenos ypatumai turi įtakos skrandžio rūgštingumo padidėjimo simptomų atsiradimui? Tyrimo objektas. Maitinimosi bei gyvensenos sąsajos su suaugusiųjų skrandžio rūgštingumo padidėjimo simptomais. Tyrimo metodas. Literatūros analizė, kokybinis tyrimas, tyrimo instrumentas- interviu. Tyrimo išvados: 1. Skrandžio rūgštingumo padidėjimo simptomai gali atsirasti esant tam tikroms ligoms, pavyzdžiui, GERD, ezofagito, stemplės vėžio, opaligės, gastrito bei skrandžio vėžio. Taip pat nuo šarminių ir rūgštinių maisto produktų vartojimo disbalanso. 2. Iš stresą jaučiančių tyrimo dalyvių didžiausią riziką patirti simptomus turi tiriamasis D ir G. Šie tyrimo dalyviai nevartoja skrandžio rūgštingumą mažinančių vaistų, tačiau streso simptomus jaučia 5 kartus per savaitę. Tarp skrandžio rūgštingumą malšinančių vaistų vartojimo ir žalingų įpročių sąsajų, į simptomų pajautimo riziką patenka visi tiriamieji, vartojantys alkoholinius gėrimus, išskyrus tiriamąjį E, tačiau didžiausią riziką turi D bei H, rūkantys tyrimo dalyviai. 3. Skrandžio terpę rūgštinančių ir šarminančių maisto produktų vidutinio suvartojimo kiekio, didžiausio balanso skirtumo, rizika galimų skrandžio rūgštingumo padidėjimo simptomų atsiradimui turi tiriamasis C ir J. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject Maitinimasis, gyvensena, skrandis, rūgštingumas, simptomai en_US
dc.title Suaugusiųjų maitinimosi ir gyvensenos ypatumų sąsajos su skrandžio rūgštingumo padidėjimo simptomais en_US
dc.title.alternative Connection between the Nutrition and Lifestyle Peculiarities of the Adults and the Symptoms of Increased Gastric Acidity en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra